2015-06-23 |

Konferencja "W stronę leaderowskiej aktywności"

W dniu 19 czerwca br. w Suchowoli odbyła się konferencja podsumowująca wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju obszaru działania Fundacji Biebrzańskiej na lata 2007-2013. Zaproszeni goście, wśród których znaleźli się Partnerzy Fundacji, beneficjenci projektów, przedstawiciele samorządów i organizacji pozarządowych z naszego obszaru, mieli okazję do zapoznania się z naszą działalnością, z przykładowymi projektami zrealizowanymi ze środków Leadera.

2015-05-07 |

„Węzeł wsparcia” – pomoc organizacjom pozarządowym

Dobiega końca realizacja projektu „Węzeł wsparcia - tworzenie sieci organizacji wspierających NGO's na Podlasiu” w którym uczestniczyła również Fundacja Biebrzańska. Projekt realizowany w partnerstwie: Ośrodek Wspierania Organizacji Pozarządowych, Federacja Organizacji Pozarządowych Miasta Białystok, Stowarzyszenie PRYZMAT w Suwałkach.

2015-05-04 |

Wizyta studyjna Stowarzyszenia N.A.R.E.W.

W dniu 28 kwietnia br. na terenie Fundacji Biebrzańskiej gościliśmy przedstawicieli Stowarzyszenia N.A.R.E.W. z Turośni Kościelnej. Celem wizyty studyjnej było poznawanie dobrych praktyk w zakresie projektów zrealizowanych w ramach Osi 4 Leader.

2015-04-29 |

Targi produktu lokalnego w Warszawie

26 kwietnia 2015 roku Fundacja Biebrzańska wraz z producentami produktów lokalnych uczestniczyła w festynie Stół Darów Ziemi, który został zorganizowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie. Osoby odwiedzające stoiska mogły spróbować m.in. sera „klinka dąbrowskiego”, chleba na zakwasie, żurawiny z Lipska, potraw tatarskich, olejów tłoczonych na zimno oraz lokalnych ziół.

2015-04-24 |

Zapraszamy do obejrzenia programu Lider w TVP Regionalna

W dniu 23 kwietnia, już po raz drugi, gościliśmy ekipę programu Lider, która nagrywała u nas kolejny odcinek programu. Tym razem zaprosiliśmy naszych gości do Janowa - znanego z tkanin dwuosnowowych. Odwiedziliśmy Izbę Tkactwa Dwuosnowowego oraz pracownię pani Ludgardy Sieńko, która w bardzo ciekawy sposób opowiadała jak powstają tkaniny i pokazywała jak wygląda praca przy krosnach.