Aktualności > Archiwalne
2011-06-28 | j

Kolejna wizyta gości z Gruzji

24 czerwca 2011 roku gościliśmy w biurze Fundacji grupę Gruzińską, która, w ramach projektu realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny oraz gruzińską ogranizację SEMA, po raz kolejny odwiedziła gospodarstwa zajmujące się produkcją sera oraz agroturystyką.

2011-06-20 | j

Szkolenie dla młodzieży - "Liderzy i animatorzy społeczni"

W dniach 15-16 czerwca 2011 roku w Zagrodzie Kuwasy, na skraju Biebrzańskiego Parku Narodowego, zorganizowaliśmy szkolenie "Liderzy i animatorzy społeczni". Wzięła w nim udział młodzież szkół gimnazjalnych z Dąbrowy Białostockiej, Janowa, Korycina, Nowego Dworu oraz Suchowoli.

2011-06-14 | j

Produkt regionalny i lokalny - warsztaty

W dniach 7-8-9 czerwca 2011 roku, przy współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie, zorganizowaliśmy warsztaty dotyczące możliwości wykorzystania produktów lokalnych i regionalnych dla podniesienia atrakcyjności turystycznej gmin leżących na obszarze działania Fundacji Biebrzańskiej.

2011-05-25 | j

Warsztaty na temat tworzenia ekomuzeum

W dniu 23 maja 2011 roku w Miejsko-Gminnym Ośrodku Kultury w Lipsku odbyło się kolejne spotkanie Grupy Inicjatywnej z terenu gminy Lipsk i Sztabin dotyczące funkcjonowania i tworzenia ekomuzeum.

2011-05-17 | j

Nabór wniosków: "Różnicowanie..." oraz "Tworzenie i rozwój mikro..."

Informujemy, iż od 1 do 27 czerwca 2011 roku będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie projektów realizowanych w ramach wdrażania lokalnych strategii rozwoju dla operacji, które odpowiadają warunkom przyznania pomocy w ramach działania 312 "Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw" oraz działania 311 "Różnicowanie w kierunku działalności nierolniczej".