Rozbudowa budynku przystanku PKS w Korycinie na budynek przeznaczony dla potrzeb boisk sportowych
2012-07-18

Projekt zrealizowany przez Gminę Korycin. W wyniku operacji został przebudowany budynek byłego przystanku PKS w Korycinie i dostosowany do potrzeb boisk sportowych usytuowanych w jego sąsiedztwie. Obecnie w budynku mieszczą się dwie niezależne szatnie z prysznicami i pomieszczeniami sanitarnymi z oddzielnymi wejściami, magazyn sportowy na sprzęt i wyposażenie, pokój sędziów z pomieszczeniem sanitarnym. Nowa funkcja obiektu umożliwiła poprawienie konstrukcji oraz formy architektonicznej wpisującej budynek w otoczenie. Strop został odciążony poprzez rozebranie docieplenia z gruzobetonu i wykonanie docieplenia z wełny mineralnej. Wzmocniono i polepszono walory konstrukcyjne i użytkowe budynku. Została wymieniona stolarka okienna i drzwiowa. Budynek został wyposażony we wszystkie niezbędne instalacje: wodociągową, kanalizacyjną, cieplną (dogrzewanie za pomocą grzejników elektrycznych, a do grzania wody zainstalowano kolektory słoneczne), elektryczną. wentylacyjną i odgromową.
Projekt uzyskał dofinansowanie ze środków PROW 2007-2013,oś4 Leader w wysokości: 187.141zł.